Na straganach czeka takie bogactwo warzyw, że ciężko wybrać zestaw na obiad :) A kiedy już dokonam wyboru, pędzę do domu, żeby wyczarować coś prostego i pysznego, najlepiej na tyle ładnego i smacznego, żeby brak "wkładki mięsnej" został niezauważony :)
Dziś proponuję Wam proste danie. Kasza orkiszowa, a do niej gotowane na parze, pokrojone w słupki młode marchewki i zielona fasolka szparagowa. Warzywa po ugotowaniu wrzucamy do woka, lub głębokiej patelni i karmelizujemy na ketjap manisie z dodatkiem oleju kokosowego, przyprawiając ulubionymi ziołami. Ja tym razem użyłam sharmy. Do smaku warzywa zmieszałam z drobno posiekanym szczypiorkiem.
Talerz cieszy oko kolorami.
A ponieważ jest to lekki obiad, nic się nie stanie, jeśli zakończycie go jakimś pysznym deserem :)
Fajny letni i lekki obiad :)
OdpowiedzUsuń:)i nawet mięsożercy smakował
OdpowiedzUsuńI to jest zdjęcie robione telefonem ?:) Wow nie uwieżyłabym
OdpowiedzUsuńa jednak :) później coś tam jeszcze kadruję, lekko poprawiam, ale wolę gotować :)
Usuń