wtorek, 2 kwietnia 2013

Słoneczna soczewica

Znów zabrakło czasu na zrealizowanie wszystkich planów kulinarnych. Miał być pasztet z czerwonej soczewicy, a zamiast tego są pierogi z zieloną soczewicą. Na konsumpcję i fotografowanie czekają sobie cichutko w zamrażarce.
Przesadziłam z ilością farszu soczewicowego, tylu pierogów nie miałam w planie robić. W związku z tym trzeba było znaleźć dla niego inne zastosowanie.
Polecam soczewicę jako zamiennik dodatku do obiadu. Soczewica z cebulką i pieczarkami stanowi dobrą bazę. Do tego roladki z piersi kurczaka z pieczarkowymi nóżkami, dobrze przyprawione i ugotowane na parze.
Ponieważ miało być słonecznie, wstęgi z marchwi posłużyły za promienie. Całość doprawiona kremem balsamico i oliwą.
Poczuliśmy wiosnę, przynajmniej na talerzu :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz