poniedziałek, 22 kwietnia 2013

Omlet śródziemnomorski

Omlet na słodko już był i jeszcze będzie nieraz jakaś jego odmiana z sezonowymi owocami. A właściwie pomidory też są chyba klasyfikowane jako owoce? :)
Więc dziś omlet w wersji śródziemnomorskiej, zrobiony z myślą o pachnących pomidorach, młodziutkim szczypiorku i otrębach.
Szczypiorek był bardzo cieniutki i delikatny, więc zmiksowany z masą omletową zniknął w jej konsystencji, jednocześnie nadając jej delikatny, wiosenny zielony kolor.
Na omlecie ułożyłam pokrojoną w cienkie plastry mozzarellę, dając jej się delikatnie rozpuścić. Potem ułożyłam na przełożony z patelni omlet pomidora i posypałam go ziołami. Odrobina kremu balsamicznego dopełniła dzieła, spełniając jednocześnie rolę akcentu kolorystycznego.

Mógłby już być znów weekend...



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz