wtorek, 19 marca 2013

Cycki w cieście :)

Lubicie wspólne gotowanie z przyjaciółmi? Ja bardzo, tak samo jak lubię gotować dla przyjaciół. Kolejne danie na zimową aurę to cycki w cieście. Wesoło się je przygotowuje, szczególnie jak mamy pod ręką wino. Piersi z kurczaka najlepiej wcześniej zamarynować. Jak już nabiorą kruchości i smaku w marynacie czas na przygotowanie ciasta francuskiego. Oryginalnie w przepisie jest to piękna zaplatanka, ale ja dawno dałam sobie spokój z tak pieczołowitym pleceniem ciasta, bo nawet kwadrat z paroma nacięciami na brzegach daje ładny efekt końcowy i pozwala zamknąć mięso w ładną formę.
Do piersi można dodać parę dodatkowych smaczków, tym razem był ser mozzarella i ser żółty. Po upieczeniu na cieście znalazły się jeszcze usmażone na masełku pieczarki.
Do wypieków warto dodać surówkę i kolejny kieliszek wina. Pogaduszki od razu nabierają rumieńców :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz